מזג האוויר בהולנד די משתנה לאורך היום והמשפט הקבוע הוא "4 עונות ב-24 שעות", התחזית בדרך-כלל מציגה את הכל: גשם, רוח, שמש – והכל ביום אחד. כל יום בשנה.
ואם מזג האוויר לא מוצא חן בעינכם, חכו 5 דקות כי זה בטח ישתנה.

בעונת החורף

אוקטובר עד מרץ, אנא הגיעו מוכנים לחורף אירופאי, זה אומר מעיל טוב, כפפות, צעיף גדול ומחמם וכמובן מטריה מתקפלת. קחו בחשבון שרוב המקומות (מוזיאונים, פאבים, בתי-קפה, חנויות וכו') מחוממים כך שעדיף להגיע שכבה או שתיים ולא יותר כדי לא להתבשל. אם אתם סובלים מקור, כדאי להגיע עם טייץ טרמי או גטקעס. טמפרטורה ממוצעת לעונה היא 4-7 מעלות. בלילות יכול להגיע גם לאפס, בשיא החורף, בחודשי ינואר ופברואר – גם מתחת לאפס.

בעונת האביב/קיץ

אפריל עד ספטמבר/אוקטובר – עדיין תגיעו מוכנים לחורף 🙂 אמנם לא צריך מעיל עבה ומחמם, אבל כן להגיע עם ז'קט ומטריה מתקפלת, גם בקיץ יורד לעתים גשם… בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שבלילות קר יותר. טמפרטורה ממוצעת לעונה היא 15-20 מעלות. בלילות טיפל'ה פחות. בחודשי הקיץ השקיעה מאד מאוחרת (22:00) ואפשר לבלות עד מאוחר…

אז מה עושים?

לא הרבה :) אמא טבע דואגת שמה שצריך להיות – יהיה. לפני שאתם מגיעים להולנד, מציעים לבדוק את התחזית, כמה לפני? כמה שיותר סמוך למועד הנסיעה, ממש לפני שאתם רוצים לארוז.

מגיעים בחורף? כלומר באזור נובמבר-דצמבר-ינואר-פברואר? אלה חודשים שלרוב הישראלים, שמגיעים ממדינה חמה, מאד קר. זה אומר להצטייד במעיל טוב-טוב. ינואר-פברואר הם החודשים הקרים בשנה, ולכן תצטרכו גם כפפות, צעיף וכובע צמר.

אם אתם רגישים במיוחד לקור, או שיש הרבה תוכניות לטייל בטבע, ברחובות ובחוץ – כדאי להצטייד בגטקעס, גרביונים, או משהו טרמי. קיבלנו המלצות חמות על מחממי רגלים וידיים שישמרו עליכם חמים עד 8 שעות שזה נהדר.

כאמור, לא יותר מדי ציוד/שכבות, כי במקומות הסגורים (כולל תחבורה ציבורית) הכל מחומם. לא לדאוג יותר מדי, אם קר מדי, והקפה והשוקו לא עוזרים, תמיד אפשר להצטייד בעוד כמה שכבות ולרכוש פריטים באמסטרדם שיותר מותאמים לחורף אירופאי. וגם, כדאי לתכנן אטרקציות ופעילויות במקומות סגורים.

מגיעים בקיץ? אל תצפו לקיץ ישראלי :) יש פה קיץ מאד נעים. לעתים יורד גשם, אבל לא מדובר במשהו רציני. אל חשש. הקיץ ההולנדי הוא מאד כייפי ומזמין, פותח הרבה אפשרויות בילוי בעיר, הרבה טיולים ברחובות, מחוץ לעיר בטבע, אופניים וכו'.